Header Image

Coachreis I am thirty and I like it! – aan de slag met het dertigersdilemma

Dertigersdilemma – I am thirty and I like it!
Deze coachreis is bedoeld voor de mensen die zich herkenning in het zogeheten “dertigersdilemma”: je bent eind twintig, begin dertig en op zoek naar meer rust en ontspanning in je leven. Je wilt vaker tevreden zijn met hoe dingen verlopen. Je ziet anderen genieten en vraagt jezelf af: “Waarom kan ik dat niet gewoon?”. Je zoekt naar meer. Je wilt iets bijdragen aan de maatschappij, de samenleving, je wilt iets betekenen voor anderen. Maar hoe kun je dat vormgeven?

Je wilt leren hoe je je gedachten kan structureren en hoe je dingen meer kan waarderen in je leven. Je merkt dat je moe bent. Je hebt ruimte nodig om te kunnen nadenken. Je weet dat als je eenmaal een doel hebt, dat je dan vanzelf in de actiemodus komt. Maar wat wil je? Moet je je baan opzeggen zonder een alternatief? Of wil je op reis gaan en even stoppen met werken?

Herkenbaar? Uit onderzoek van de afgelopen jaren is naar voren gekomen dat ruim zeventig procent van de hoogopgeleide dertigers worstelt met dergelijke vragen.

Antwoorden!
Op deze reis vind je antwoorden en probeer je deze meteen al uit, ter plekke. Wij bieden je om samen met andere dertigers de woestijn in te gaan om antwoorden te vinden op dergelijke vragen. Hoe vet is dat? Je bent weg van alles en iedereen en daarmee heb je de ruimte om tot keuzes te komen die recht doen aan wie jij bent. Wij gaan die uitdaging graag met je aan. Jij ook?

En vergeet niet, je zit in een groep waarin iedereen worstelt met hetzelfde dertigersdilemma. Op deze reis krijg je de prachtige zonsondergangen en een historische kasbah er gratis bij.

De methode van waaruit wij werken
We werken aan de hand van de methode van Appreciative Inquiry (AI). AI is methode met een waarderende benadering en heeft daardoor een positieve invloed op gedrag en relaties. Het stimuleert je om verantwoordelijkheid te nemen voor jouw leven en jouw keuzes. AI bestaat uit vier stappen:

DISCOVER, je haalt het beste dat er in jouw leven is naar boven: Met welk thema wil jij aan de slag? We kijken eerst wie je bent: wat zijn je normen, je waarden, je talenten. Hoe sta jij in het leven? Waar ben je al blij mee? Wat werkt al goed?

DREAM, je verbeeldt het beste dat mogelijk is: Wat is je toekomstdroom? Wat zou je het liefste willen doen? Waar krijg je energie van? Wat heb je daarvoor in huis? En welke talenten heb je daarvoor nodig?

DESIGN, je ontwerpt je eigen plan en neemt daarin op wat nodig is om jouw droom te verwezenlijken: Nu komt het eropaan. Dromen is één, concretiseren is stap twee. In deze fase maken we je droom realistisch. We gaan plannen, prioriteren en onderzoeken met wie je dan zou moeten samenwerken of afspreken

DESTINY, je doet wat er gedaan moet worden om je droom te realiseren: De implementatie van je actieplan. Wat zijn je nieuwe inzichten en wat zijn je actievoornemens? In een afrondende bijeenkomst presenteer je je plan aan de groep. Het hardop uitspreken maakt het ‘werkelijkheid’.

Hoe maken wij onze beloften waar?
De coachreis I am thirty and I like it! bestaat uit de volgende programmaonderdelen:

  • Een schriftelijke intake waarin we jouw leervraag vaststellen.
  • Een startbijeenkomst in Nederland waarin je je groep leert kennen en je doelstelling voor de reis formuleert.
  • Een huiswerkopdracht ter voorbereiding op je reis.
  • Coaching individueel en in de groep tijdens de reis.
  • Een persoonlijk en concreet actieplan aan het einde van de reis.
  • En natuurlijk, een ervaring om nooit te vergeten!

Ben je net zo enthousiast als wij, meld je dan meteen aan. Zie voor praktische informatie DATA&KOSTEN

Top