Header Image

Het persoonlijke verhaal achter Sententia Coachreizen

Coachreizen: van droom naar werkelijkheid

Het persoonlijke verhaal achter Sententia Coachreizen.

Oorsprong
Corin Potters-Kemp trainer&directorIk ben opgegroeid op een boerderij in Houten en kom uit een gezin met 7 kinderen waar opa en oma in huis woonden. Het was een nuchter en no-nonsens gezin met het motto “voor niks gaat de zon op”. Mijn vader was ondernemer, en een heel succesvol handelaar. Nog steeds trouwens. Als kind ging ik nooit op vakantie, want dat was met een boerderij niet zo makkelijk. Daarnaast vonden mijn ouders het ook volstrekt onnodig; we woonden immers toch zo mooi? En dat was waar, we hadden alle ruimte en het vrije uitzicht. Daar geniet ik nog steeds van als ik bij mijn ouders ben.  Als kind vond ik het heel normaal om niet op vakantie te gaan en ik kan me ook niet herinneren dat ik het heb gemist. We logeerden gewoon heel veel bij onze neefjes en nichtjes, en zij bij ons.

verre landenVerre landen
Tegelijkertijd droomde ik ook altijd al van verre streken. Ik weet nog dat mijn kleuterjuf naar Nepal ging om daar les te geven. Dat leek me geweldig, en het werd ook mijn droom: lesgeven in een ver land. Ik heb er zelfs 2 jaar PABO aan gewijd. De nieuwsgierigheid naar andere landen, mensen en culturen heeft mijn leven gekenmerkt. Zo trok ik langdurig door Israël, had intense vriendschappen met Somaliërs, zocht een adoptiegezin op in India en trouwde met iemand uit Iran. Hierdoor leerde ik veel Iraniërs en hun gebruiken kennen. Mijn schoonfamilie kwam over en woonde bij ons in huis. Ik leerde de taal en vond het allemaal geweldig. Dat huwelijk duurde overigens niet lang, maar dat is een ander verhaal.

Omslag
In de jaren die volgden kwamen de kinderen en stond het reizen op een laag pitje, al hebben mijn man André en ik nog wel een huwelijksreis gemaakt naar Damascus en Aleppo. Gezien alle ellende in Syrië kunnen we ons dat nu nauwelijks meer voorstellen. Een keerpunt in mijn leven was het moment dat een vriendin haar 40ste verjaardag in Istanboel wilde vieren en mij daarvoor uitnodigde. Ik wilde eerst niet eens mee, want ik kon mijn gezin toch niet een lang weekend achterlaten? In die tijd had ik ook een grote opdracht in Groningen en was ik al wekelijks een nacht van huis. Het leek me onmogelijk om dan ook nog eens een weekend weg te gaan. André verklaarde me voor gek en zei dat hij het wel zou weten als hij zo’n uitnodiging kreeg. Ik hakte de knoop door en ging toch mee.

Geboorte Sententia Coachreizen
ezel
Door dit bijzondere weekend kwam de reiskant van mezelf weer helemaal tot leven. Ik realiseerde me ook dat het echt een belangrijk deel van mezelf is, er begon een andere energie te stromen. André zei: “Dan ga je zoiets toch elk jaar doen?” Het jaar daarna zijn we met hetzelfde groepje vriendinnen naar Marokko gegaan. Toen ik daar in de heerlijke najaarszon op het dak van de RIAD (traditioneel Marokkaans huis met binnenplaats) zat zei ik tegen mijn vriendin: “Hier moet ik een groep naartoe brengen”. Ik had nog geen idee hoe en wat, ik werkte toen immers nog als organisatie-adviseur?

In die periode maakte ik kennis met het Talentenspel, een unieke methode om je talenten te ontdekken en tot leven te brengen. Ik zag hoe ik met deze methode mensen een perfecte combinatie kon bieden van reizen en coachen. Een methode dat zo’n beroep doet op je verbeeldingskracht in combinatie met de gave stad Marrakech. Het leek me ideaal om dat bij elkaar te brengen, wat een zeggingskracht zou daarvan uit kunnen gaan. Ik heb me laten scholen in deze methode en boekte vanuit vertrouwen een RIAD in Marrakech.

De eerste reireizens
Op de eerste (pilot) reis gingen we met een groep van 8 deelnemers op pad. Ik was verwonderd dat mensen met ons meewilden. Het was een geweldige en vooral ook leerzame ervaring. Het ging niet allemaal over rozen en achteraf gezien ben ik er wat makkelijk ingestapt. Enthousiasme is onmisbaar, maar het is niet genoeg. Ik merkte dat, ondanks dat de coachreis nog wat fine-tuning nodig had, het veel effect bleek te hebben in het leven van de deelnemers. Dat was voor mij meer dan genoeg reden om door te gaan.

En nu zijn we alweer een paar reizen verderraam

De coachreis is inmiddels volwassen geworden met een sterk programma. Ook werk ik nu samen met de Nederlandssprekende hostess Naïma die geboren is in Marrakech. Zij zorgt dat deelnemers niets tekortkomen en regelt alle praktische zaken. De reis is uitgebreid met 2 nachten in de woestijn, omdat de woestijn iets heel anders in je oproept dan de stad. We merken dat het contrast van de dynamische stad een hele mooie is met de rust en leegte van de woestijn. Ook gaan we nu met een groep van maximaal 6 personen op stap, kleinschalig en intiem.

Het begeleiden van coachreizen is werkelijk fantastisch, het is het gaafste wat ik doe. Mijn droom als kleuter wordt met de coachreizen naar Marokko werkelijkheid, in een heel andere vorm dan ik ooit kon bedenken. Ook jouw droom kan werkelijkheid worden. Het is mijn missie om je daarin op weg te helpen.

Corin Potters-Kemp

Top