Corin Potters-Kemp, trainer & director

De impact van reizen – leven en werken vanuit je kerntalenten

Leven en werken vanuit je kerntalenten is geen luxe, maar een pure noodzaak om vitaal, met plezier en met voldoening te kunnen blijven werken.

We hebben allemaal periodes dat we ons opgesloten voelen in ons werk, onze rollen en overtuigingen. Dat we ons afvragen of dit het is en het gevoel hebben niet verder te komen. Ik heb gemerkt dat reizen het bijzondere effect heeft om beweging te brengen. Je komt als het ware in een andere “staat van zijn” en daardoor makkelijker in contact met je eigen kern, wat je werkelijk verlangt en welke mogelijkheden je tot je beschikking hebt. De reizen die ik gemaakt heb zijn belangrijk geweest in mijn ontwikkeling, zelfs al was het slechts een weekend. Soms was de stap om het echt te gaan doen al een grote overwinning, vooral toen de kinderen nog kleiner waren.

Tijdens één van die cruciale reizen was ik in Marokko en kwam de gedachte naar boven: “Wat als je zo’n andere omgeving  combineert met de juiste vragen en opdrachten, zodat je die stap naar buiten gebruikt om dieper naar binnen te kunnen keren?” Die gedachte was het begin van Sententia Coachreizen.

Ik heb Sententia Coachreizen opgericht om reizen te combineren met coaching, omdat ze samen nog veel meer impact hebben. Zo kun je je onderdompelen in een andere cultuur, en dat gebruiken om te reflecteren op jouw beleving, overtuigingen en ontwikkeling. Ik zoek steeds naar de ideale match tussen de inhoud van het programma en de omgeving. Zodat de reisbestemming je helpt om je grenzen te verleggen. Je kunt vrijer en creatiever denken. En vooral, je komt dichter bij je jezelf. Dan kan er (weer) een wereld voor je opengaan.

Mijn belangrijkste drive is dat mensen doen waar het voor hen werkelijk om gaat. Dat ze vrijer, groter en creatiever denken zodat ze zien dat er meer mogelijk is dan gedacht. Mijn missie is mensen helpen hun grenzen te verleggen om te doen wat voor hen werkelijk van waarde is. Ik geloof  in het vermogen om keuzes te maken die daar recht aan doen, en de ondernemingsgeest om daar actie in te ondernemen. Zodat inzichten omgezet worden in daden, talenten tot ontplooiing komen en missies tot leven. Dat geeft focus, zin en plezier. Ik vind het geweldig om anderen hierbij te mogen begeleiden.

Mijn eigen talent om te reizen, te creëren, te coachen en talenten samen te brengen zet ik met heel veel plezier voor dit doel in. Ik begeleid als trainer de drie coachprogramma’s, in afwisseling met de andere trainers.

Na diverse managementfuncties begeleid ik inmiddels ruim 10 jaar mensen en organisaties  bij het scherp krijgen en in praktijk brengen van hun missie. Daarbij richt ik me op groei in talent, ondernemerschap en initiatief. In buitenland doe ik dat vanuit  Sententia Coachreizen, de dochteronderneming van PottersKemp. In Nederland als organisatie-adviseur, trainer en -coach vanuit PottersKemp. De rijke ervaring die ik hiermee opdoe gebruik ik bij de vertaalslag van missie naar praktijk, naar jouw context en rol.

“Het zal je verbazen hoever je kunt gaan vanaf het punt dat jij dacht het het eindpunt was”.Top