Manou van Eerten. Trainer I am thirty and I like it!

Al vijf jaar coach ik twintigers en dertigers rond het Dertigersdilemma. Ik vind werken met jonge volwassenen inspirerend; je staat aan het begin van je leven en carrière. En op het punt om grote beslissingen te nemen die levensbepalend zullen zijn. Waar ga je wonen en met wie? Met wie wil je een relatie? Wil je kinderen en zo ja, wanneer? Allemaal vragen die je niet zomaar eventjes beantwoordt.

Het was een periode waarin ik zelf ook met dergelijke vragen worstelde. Ik had al voor drie adviesbureaus gewerkt toen ik op mijn 35e eindelijk de stap naar het zelfstandig ondernemerschap durfde te zetten. Een langgekoesterde droom. Echter, een stap die ik doodeng vond. Het was een stap naar ondernemerschap, en tegelijk een carrièreswitch omdat ik toen ook coach werd. Ik ben nog steeds dankbaar voor het zetje dat ik van mijn man kreeg om zelf in een coachopleiding te investeren. Ik was simpelweg niet op het idee gekomen! Ik dacht dat werkgevers altijd zulke opleidingen moesten betalen, haha.

En nu coachreizen. Dat is voor mij een nieuwe droom. Opgeleid als organisatieantropoloog ben ik gewend om context, cultuur en individu met elkaar te verbinden. Going native wordt dat in vakjargon genoemd, je onderdompelen in een andere cultuur. Ik wil jou ondersteunen in jouw levensreis en daarbij gebruik maken van wat het land Marokko kan bieden. De woestijn, de natuur, het loskomen van de verwachtingen van thuis en je sociale leven, het zal je allemaal helpen om antwoorden te vinden op de vragen die jou bezig houden. Wat wil ik nou echt?!Top