Header Image

Reviews van deelnemers

In the cave you fear to enter lies the treasure you seek. (Joseph Campbell)

Ben je benieuwd naar de ervaringen van deelnemers die al met een coachreis zijn mee geweest?

Judith Ruijs, projectadviseur eerstelijnszorg, vertelt je wat de locatie met haar doet. 

 

Rianne Waanders, Manager Fier, vertelt hoe zij de coachreis heeft beleefd:

Het was een heel bijzondere reis waarin de locaties en de methodische interventies werkelijk een ander licht op de zaak werpen. Het grootste compliment kreeg ik van mijn dochter die na het toesturen van wat foto’s appte: “Het lijkt wel of je een nieuw leven bent begonnen”. Corin heeft echt de kern geraakt en Naïma is als een warm bad! Ze zorgt zo goed voor je en dat is heel fijn. Empower Your Talents: Meer dan de moeite waard voor iedereen die ervoor open staat!

Leonie Gravesteijn, redacteur BAR, vat hier samen wat de coachreis voor haar uniek maakte:

  • De locatie. Echt even weg van thuis en in een andere wereld vol inspiratie.
  • De combinatie van een praktische methode (de vragen die ons stap voor stap per onderdeel naar een antwoord brachten) en de ruimte om intuïtief bezig te zijn met je missie/droom. Dat werkte voor mij heel goed; genoeg zetjes om steeds verder te komen en soms ook behoorlijk uit m’n comfort zone. En daar zit de groei wat mij betreft.
  • Naast ruimte voor jezelf ook elkaars proces intensief meebeleven. Dus de vragen van anderen in mijn proces, maar ook horen waar de anderen tegenaan liepen en wat zij bij zichzelf ontdekten.
  • De ontspannen en flexibele manier waarop Corin ons coachte en haar vindingrijkheid als ik vastliep.

Dat zijn denk ik ook meteen de redenen waarom ik de volgende keer weer voor Corin zou kiezen. Vooraf wist ik dit natuurlijk allemaal niet, dus ben ik vooral afgegaan op haar verhaal, op Renates ervaring en op de omschrijving op de website. En op mijn enorme behoefte om iets te gaan doen aan m’n onrust.

Lees nog meer ervaringen:

“Dit coachtraject bracht me naar een andere laag dan veel trajecten doen: het onbewuste, intuïtieve en creatieve, metaforen, het ging opnieuw stromen, humor. Een enorme boost aan levensenergie en inspiratie. Ik snap beter waarom ik in het verleden bepaalde keuze heb gemaakt of dingen miste in mijn werk of privé. Ik heb eindelijk weer richting gevonden. Ik koos voor een ‘reis’ met Corin omdat ik haar ken als enthousiasmerend, goed luisterend en doorvragend en met humor. En ze had een hele goede referent, Sandra. Ik had ook erg zin en was nieuwsgierig naar Marrakech (hoewel ik juist dat ook eng vond) En ik ontdekte dat Corin als coach een groot arsenaal aan werkvormen hebt, die ze heel flexibel inzet, passend wat ik op dat moment nodig had. Dat ze hele goede open doorvragen stelt, en echte ruimte laat voor wat er bij mij opkomt. Echt vanuit mij zelf dus! Dat vind ik een kwaliteit”. Talante van der Molen, schrijver.

“Door naar het buitenland te gaan ga je letterlijk de grens over en ben je ook even onderweg. Het is een duidelijke break met wat je ervoor aan het doen was. Je stapt letterlijk in een andere wereld en onbekend terrein. Deze reis heeft me echt geholpen een keuze te maken in de richting die ik met mijn leven op wil”.  Sandra Breugem, officier van justitie.

“Tijdens deze coachreis heb ik geleerd dat vanzelfsprekendheid van je eigen talent, niet zo vanzelfsprekend is. Je treedt buiten je comfortzone, wisselt ervaringen uit met anderen, wat ten goede komt aan je eigen ontwikkeling. Een echte aanrader, TOP!!” Ellen Bosboom-van Es, coach en professional organizer.

“Warme herinneringen aan Marrakech, een absolute aanrader om tijd voor jezelf te nemen en je passie en talenten te (her-) ontdekken.” Alonda van Toor, businesscoach.

Deelneemster Renate Japenga schreef ons het volgende:

“Als ik de foto’s terugkijk van de coachreis naar Marrakech dan voel ik weer de zon op mijn huid, de warmte van de fijne mensen die mee waren en de rust in mijn hoofd.

Toen ik erheen ging had ik me net een paar dagen ziek gemeld met iets dat verdacht veel leek op een burn-out. Door privéomstandigheden had ik heel veel stress en was ik zo uitgeput. Als ik vijf minuten had gelopen dan zocht ik een bankje op om te zitten. Mijn werk lukte niet meer. Slapen lukte niet meer (alleen talloze dutjes overdag) en eten ging ook niet.

Het was heel spannend om te gaan, maar ik had maar éen doel en dat was even uit mijn leven stappen. Gelukkig kende ik éen van de coaches al en met de ander had ik gebeld, dus het was niet helemaal allemaal onbekend. We gingen gelijk flink aan de slag met de coaching en in de avond deden we een stadswandeling. Daar onderging ik een fantastische schoudermassage. En toen gingen we eten. Wat had ik ineens honger en na de fijne gesprekken tijdens de coaching had ik ook weer wat ruimte in mijn hoofd. Ik heb zo ontzettend gelachen. Die nacht sliep ik als een roos.

Het was precies was ik nodig had. Een ander land, andere cultuur, andere mensen om je heen. Het zorgt ervoor dat je echt een stap uit je leven doet. Alles van thuis even op de achtergrond komt. Door de coaching was ik gedwongen om over mezelf na te denken. Alleen maar over mezelf. Wat wilde ik eigenlijk? Wie was ik? Waarom zat ik op dat moment op dat punt in mijn leven?  Het is nu bijna een jaar geleden en ik neem nog steeds een paar eyeopeners mee. Bijvoorbeeld dat ik niet iedereen verantwoording schuldig ben, maar dat ik trouw mag zijn aan mezelf. En ik had als één van de talenten de Moeder. Het was een talent dat mij leegzoog omdat het allemaal zo complex voelde. Maar toen zag ik ineens in dat ik dat talent ook in kan zetten om voor mezelf te zorgen. En nu bijna een jaar later, is dat talent uitgerust en kan ik ook genieten.

Als ik nu het talentenspel weer zou doen, zou ik er een ander talent bij leggen. Ik heb dit jaar nieuwe talenten bij mezelf ontdekt! De coachreis gaf me een heel goede start om uit de burn-out te komen. Sterker en gelukkiger dan ooit. Met nieuwe talenten”.

Er zijn ook een paar artikelen over de coachreizen verschenen. Nieuwsgierig? Lees ze dan hier.

Top